Μία ακόμα χρονιά που η Essen άνοιξε τις πύλες της στο επιτραπεζιακό κοινό όλου του κόσμου! Μία ακόμα χρονιά που από τις 6 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου «παρέλασαν» στη γερμανική πόλη όλα τα πολυαναμενόμενα επιτραπέζια παιχνίδια της χρονιάς! Το The Game Rules δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις από τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε και που ανυπομονούμε να βρεθούν στο τραπέζι μας!

Χωρίς πολλές σκέψεις οι πρωταγωνιστές του διημέρου ήταν δύο: το Lacrimosa από τη Devir και το, War of the Ring The Card Game, από την Ares. Το πρώτο είναι ένα game με κλασικούς euro μηχανισμούς, όπου οι παίκτες θα ανταγωνιστούν για το ποιος θα συνεχίσει το έργο και τη φήμη του Μότσαρτ μετά το θάνατό του, ενώ το δεύτερο, αποτελεί ίσως το πιο πολυναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής του (και όχι άδικα, μιας και το original War of the Ring, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών) και θα μεταφέρει την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μόνο με κάρτες, στο τραπέζι σας!



Πολύ δυναμική παρουσία από την Board&Dice με δύο τίτλους που είχαν πέσει από την πρώτη στιγμή στο ραντάρ μας και που φαίνεται να τους προτίμησε ιδιαίτερα και ο κόσμος. Ο λόγος για τα Tiletum, του αγαπημένου «δίδυμου» Simone Luciani και Daniele Tascini, στο οποίο οι παίκτες θα πάρουν το ρόλο εμπόρων τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης και του Terracotta Army, στο οποίο θα κληθείτε να προστατεύσετε τη… μετά θάνατον ζωή του Αυτοκράτορα Qin Shi Huang, με ένα στρατό αγαλμάτων. Στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού φάνηκε τόσο και από την παρουσία εκεί, όσο και από τις αναρτήσεις στα social media, να είναι τα WoodcraftRevive και Beer & Bread. Το πρώτο αποτελεί το νέο τίτλο της Delicious Games, όπου θα «τρέξετε» το δικό σας ξυλουργείο στο δάσος, στο Revive (Aporta Games), που εδώ και μέρες φιγουράρει στο Νο. 1 των Hotness του BGG θα αναβιώσετε τον ανθρώπινο πολιτισμό, 5000 χρονιά μετά την καταστροφή του, ενώ στο Beer & Bread (Deep PrintPegasus Spiel) οι αρχηγοί ενός χωριού θα διαγωνιστούν για το ποιος θα παράξει τα καλύτερα προϊόντα.




Τα economic παιχνίδια στρατηγικής είχαν και φέτος την τιμητική τους. Ξεχωρίζει το Autobahn, της Alley Cat, για την κατασκευή του γερμανικού συστήματος αυτοκινητοδρόμων και το Rise, από την Capstone, όπου αναλαμβάνετε την ευθύνη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας πόλης. Δυνατή παρουσία και στα games επιστημονικής φαντασίας με τον εξαίρετο σχεδιαστή Alexander Pfister να μας «ξεναγεί» στις εξορύξεις επενδυτών στη Σελήνη, μέσω του Skymines, ενώ ένας ακόμα τίτλος, αυτή τη φορά από την Czech Games Edition, το Starship Captains θα σας βάλει στην ηγεσία ενός, όχι και τόσο... άξιου πληρώματος, που όμως θα σας κάνει υπερήφανους!




Η Game Brewer φέρνει στα ράφια μας το Oak, ένα παιχνίδι που θα μας ταξιδέψει σε μαγικούς κόσμους, με δρυίδες και τεράστια δάση. Τέλος το νέο παιχνίδι, με artwork από τη Beth Sobel (Calico, Wingspan, Cascadia κτλ), το Verdant (AEG) θα σας φέρει και αυτό κοντά με τη φύση, αλλά θα σας μεταφέρει από τα δάση, στο σπίτι σας, με μια τεράστια συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου.


Εσείς ποια παιχνίδια ξερχωρίσατε και ποια περιμένετε με ανυπομονησία; Όποια και να έχετε βάλει στο μάτι πάντως, αναμένεται μία ακόμα φοβερή επιτραπεζιακή σεζόν!